Не секрет, що з віком клітини та тканини людського організму старіють. Як допомогти собі довше залишатись молодими. Після тривалих досліджень стало зрозуміло, що є продукти, які прискорюють процес старіння.

Про це стало відомо завдяки інформації від одного з українських ендокринологів, який часто ділиться порадами щодо дієт у соціальних мережах.

Суп із пельменями, фото: Знай.ua

За словами фахівця, насамперед небезпечні ковбаси, сосиски та пельмені. Справа в тому, що вони багаті на так звані кінцеві продукти глікації і запускають хронічний процес млявого запалення в організмі, а також оксидативний стрес.

Чоловік їсть фастфуд. Фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Плату за світло нараховуватимуть по-новому

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Також в антирейтингу – фастфуд та звичка перекушувати, солодке загалом (у тому числі напої) та промислова випічка. Крім того, старять наш організм жири та трансжири, яких багато в продуктах промислового виробництва. Насторожити в продуктах має також пальмова та кокосова олія.

Шашлик, кадр з відео

Дієтолог рекомендує віддавати перевагу їжі, приготовленій вдома самостійно. Адже як така їжа ти будеш впевнений. Також Михальова радить їсти менше смаженого та запеченого на відкритому вогні.

Також варто нагадати, що експерти з харчування, зокрема дієтолог Джанін Боурінг, звертають увагу на те, що деякі фрукти містять значну кількість цукру. Якщо ви намагаєтеся контролювати споживання цукру, слід обмежити вживання бананів або замінити їх менш солодкими фруктами. Вишня, як виявилося, також "погана", незважаючи на антиоксидантні характеристики. Одна склянка вишень містить близько 19 г цукру.

Нагадаємо, можна навіть чавкати: вчені з'ясували, що потрібно зробити перед інтимом для вау-ефекту.

Раніше повідомлялося, що кукурудзу можна приготувати за 5 хвилин: секретний спосіб, який заощадить час.

Також, переїдання кавуна може призвести до небезпечних наслідків: забігами в туалет все не закінчиться.