Мама хлопчика, який навчається у першому класі австралійської школи розповіла про навчання за кордоном. Її розповідь з'явилася на фейсбук-сторінці Громадського об'єднання "Батьки SOS".

Перед початком навчання батьки хвилювалися, адже чекали, що у дитини буде багато сліз з цього приводу.

"Тому до школи я готувалася морально пів року, уявляючи собі істерики місяці два. Але все виявилося взагалі не так. Коротше, слухайте, як працює школа здорової людини. Зайду я здалеку. У самий розпал карантинів минулого року наша школа почала з орієнтації-знайомства майбутніх нуляшок (prep) з власне школою. Нам надсилали додому конверти з різними матеріалами, футболку, листівки, і влаштовували сесії онлайн. Тіма тоді з недовірою, але почав впускати собі голову думку про те, що доведеться ходити в іншу школу в спеціальній формі.", - розповіла мама школяра.

Австралійська школа, кадр з відео

Мама школяра розповіла, що після послаблення карантину почалися сесії оффлайн - спочатку дозовано, по кілька людей, а потім і для всього майбутнього класу одразу. Це були заняття для знайомства дітей з учителем, однокласниками і школою. Потім настав час і самого навчального процесу.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

"Тіма таки зайшов в клас, де була купа дітей з батьками. Черговий кошмар нашої дитини - чужі батьки, багато, в одному місці. На щастя, він не розплакався, а просто пішов в кут на килимок з подушками, і просидів там поки в класі не залишилися тільки діти. Втім, шкільний персонал був готовий до нашого Тіма і його особливостей. Йому одразу ж виділили окремого помічника вчителя, який йому допомагав в адаптації. Вона вже була там, намагалася його відволікати і заспокоювала мене.", - розповіла жінка.

Водночас мамі вручили коробочку і відправили в заздалегідь приготований для батьків зал - на чаювання і знайомство з директором і шкільним комітетом. А через чотири години батьки змогли зустріти своїх дітей біля воріт. Мама хлопчика очікувала від нього сліз і відмови повертатися у школу знову. Проте, була приємно здивована.

"Мій хлопчик вийшов зображуючи знак переможця і сказав, що піде знову! У перший же день до кожного з класу присвоїли Buddy-учня 6 класу, який як би взяв шефство. Тіминого Бадді звати Джаспером, вони грають на перервах, обмінюються малюнками, а нещодавно Джаспер написав Тімі лист - листівку з побажаннями. Тіма вважає Бадді одним зі своїх кращих друзів.", - розповіла вона.

Скрін: Батьки SOS / Фейсбук

За словами жінки розклад навчання у їхній школі наступний: півтора місяця діти вчаться 4 дні на тиждень, а через два дні у школі - два вихідних, щоб звикнути до школи без стресу і перенапруги. Вона також відзначила, що через тиждень після початку школи дітям проводили тестування розвитку за різними напрямками. Вчителька виділила кожному учневі годину часу на це заняття у вільний від навчання день, і сам на сам перевіряла підготовку.

"Ми ходимо в держ школу, безкоштовну. Але ми платили близько 300 доларів на рік на навчальні матеріали. До них увійшли ось ці самі теки, а ще повністю вся канцелярія, зошити, робочі зошити, книги і будь-який витратний матеріал. Тіма якось приніс додому всі книги зі школи - коли нас недавно закривали на жорсткий п'ятиденний карантин, і ніхто не знав, скільки він триватиме. Ну, шоб не збрехати, одних книг там було доларів на 150. Ще їм вручили сумочки з купою книжок, від уряду. Не від місцевого депутата, і не від прем'єр-міністра. А від уряду штату, ноунейм.",- розповіла вона.

У школі дитину заохотили до читання, а також вручили сумочки з купою книжок від уряду. Всі матеріали і канцелярія зберігаються в школі, тож дітям доводиться носити лише перекус. За словами жінки, замість дзвінків у школі звучить "Don't worry, be happy". У спеціальному додатку вчителька викладає фотки активностей з дітьми і розповідає, чим вони займалися.

"А директор школи з ранку зустрічає дітей біля воріт школи в яскраво салатовому робочому жилеті, і проводить в класи кого потрібно. Якось я привела Тіму в школу з Маріком, і щоб не залишати собаку на вулиці, директор взяла Тіму і відвела його в клас сама. Без понтів директор, близько до народу, так би мовити. Загалом за місяць часу, австралійська система освіти зробила з нашого гіпертрофовано сором'язливого, нечитаючого хлопчика "Ні" - соціалізовану, адаптовану дитину, яка чекає вечора, щоб прочитати кілька книг на різних мовах. А в коробочці були дві палички Твікс - батьки, видихайте!", - поділилася мама школяра.

Скрін: Батьки SOS / Фейсбук

Скрін: Батьки SOS / Фейсбук

Скрін: Батьки SOS / Фейсбук

Скрін: Батьки SOS / Фейсбук

Нагадаємо, Ніцой після антиукраїнських висловлювань школярки назвала її "недорозвинутою": "З гнилого рота...". Письменниця Лариса Ніцой відреагувала на скандал з юною блогеркою через українську мову

Як повідомляв портал "Знай.ua", морпіхи поділилися найціннішим з людьми, які гостро потребували допомоги: "Дійсно, врятував чиєсь життя". Про це повідомляє пресслужба Операції об'єднаних сил

Також "Знай.ua" писав, що українці вимагають прирівняти гривню до євро: "Жебраки і вимирають". Люди хочуть прирівняти гривню до євро з метою подолання економічної нерівності