Журналіст і ведучий програми "Знак якості" Костянтин Грубич поділився історією одного з найрідніших людей. Дядька, якому могло виповниться 80 років. Історію його життя він розповів у Facebook.

"Слово про рідного. Сьогодні моєму старшому дядькові виповнилося б 80. Він був неабияким чолом. У всьому. Починаючи з імені-Юлій. На околиці Полтави, що називається Дублянщиною, в 1941-му іншого немовляти з подібним імператорським ім'ям напевно не було. По сусідству підростав ровесник Адольф, який став для нашого Юлія другом на все життя. Того назвали так на честь кращого на той історичний момент друга Сталіна", - пише Грубич.

Він розповів, що Юлік став первістком у великій родині Анни та Василя Грубичів, після нього було ще шестеро. Ця обставина "зіпсувала" все подальше життя Юлія Васильовича, він щиро хотів би бути єдиним сином і нащадком. Пізніше ця фарба характеру дядька не раз ставала мішенню для сатири ближнього поета, того ж Адольфа з яскравим прізвищем Випирайло.

"Юлій Васильович мав золоті руки. Через сварку з викладачами кинув навчання в Інституті, пішов у робітники. Став екстраелектриком, непогано заробляв. Вдома все робив власноруч. Єдине, що теж не залишалося непоміченим жартами друзів, мав ваду-був дальтоніком. Постійно фарбував щось в яскраві безглузді кольори, подобалися тільки йому. Наприклад, підлогу отруйно помаранчевим кольором. Говорив, що "це ж коричневий. Шкода, що ми мало говорили з Юліком. Колись я не дозрів до тих розмов, яких хочеться зараз, а потім він уже був не спроможний. Таке життя. Треба все робити вчасно, але більшість з нас розумні заднім числом. ", - пише Грубич.

Раніше ми повідомляли, Грубич показав, як нагодувати всю сім'ю з мінімальним бюджетом.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Як повідомляв "Знай.uа", закарпатський бограч на багатті від Костянтина Грубича, відчуй себе справжнім гуцулом.

Також "Знай.uа" писав, що Грубич приготував котлети з оселедця, соковиті і набагато смачніше м'ясних.