Сало є улюбленим продуктом українців не дарма, адже воно не лише смачне, але й має багато корисних властивостей. Щоправда, важливо, не переборщити зі споживанням сала.

Сало - це тваринний жир, який потрібен нашому організму так само як і рослинний. Це продукт містить у великій кількості вітаміни А, D, Е, а також каротин. Воно допомагає підтримувати імунітет і покращує загальний тонус організму.

Засолювання сала, кадр з відео

Крім того, сало близьке до рослинних олій за вмістом таких незамінних жирних кислот, як олеїнова, ліноленова, лінолева, пальмітинова. Ці кислоти називають вітаміном F.

Сало також містить арахідонову кислоту, яка відсутня в рослинних оліях. Саме цієї кислоти потребують гормони і імунні реакції нашого організму.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Проте, щоб сало дійсно пішло на користь, його потрібно споживати у помірних кількостях. Фахівці ж радять їсти його зранку. Віддавати перевагу рекомендують солоному або маринованому салу. Адже у копченому, смаженому або вареному салі багато біоактивних речовин розпадаються і не приносять користі.

Нагадаємо, Єфросиніна після Covid-19 пішла загартовуватися у 20-градусний мороз. Маша Єфросиніна вирішила загартовуватися у неабиякий мороз

Як повідомляв портал "Знай.ua", дружина "Холостяка" Добриніна Даша Квіткова зізналася, як завагітніла: "Сниться сон...". Раніше Микита Добринін і Даша Квіткова повідомили, що чекають малюка

Також "Знай.ua" писав, що Козловський пояснив, від яких жінок йдуть чоловіки: "Кидають...". Віталій Козловський заговорив про недоліки і комплекс неповноцінності